Søg
Close this search box.
Fordi alle bør opleve solskin i livet – også på gråvejrsdage

ASGER BAY CHRISTIANSEN – ASGER B. C.

Siden 1975 har vi hos DANISH LIGHTING – først under navnet asger bc og siden som ABC Lys efter vores grundlægger og lysarkitekt Asger Bay Christiansen – været synonymt med håndlavede, danske designerlamper.

Det betyder, at DANISH LIGHTINGs vej til lyset netop går gennem vores grundlægger cand. arch. Asger Bay Christiansen og hans innovative og spændende tilgang til DET GODE LYS.

Asger Bay Christiansen er født på Østerbro i 1948 og blev uddannet arkitekt i 1977. Siden 1973 har han designet og fabrikeret sine egne højkvalitetslamper: 120+ lampeserier fordelt på 7.000+ lamper. Gennem mange års studier har han ligeledes analyseret sammenhængen mellem rummets arkitektur, lys, akustik og materialer, og derigennem har han opnået en stor ekspertise og indsigt i lysets vigtighed i alle former for rum og bygninger.

Mere end 30 års arbejde med design og produktion af lamper samt planlægning og projektering af belysningsanlæg i bygninger og rum på både teoretisk og praktisk niveau har gjort Asger Bay Christiansen til en fantastisk all-rounder. Men for at gå yderligere i dybden og bedre at kunne forstå – også selv de mindste detaljer inden for sit område – har Asger B. C. brugt flere år på at studere det menneskelige øjes funktion, menneskets samlede oplevelse af lyset og lysets indvirkning på menneskets velbefindende på både krop og sjæl.

For Asger Bay Christiansen er belysning et spørgsmål om viden, design og planlægning – og altid set i forhold til menneskets krop og sanser. Han har videregivet en stor del af sin erfaring i at rådgive om almene lysproblemer for derved at kunne skabe så optimale lysløsninger som muligt i både offentlige institutioner og private virksomheder samt private hjem. Arkitekt- og ingeniørkolleger anvender fortsat Asger Bay Christiansens designerlamper, som i dag håndlaves og produceres af DANISH LIGHTING, og overalt i Danmark finder man lysanlæg, der bærer hans markante fingeraftryk.

Hans tilgang til ’human belysning’ – det varierede lys, det blændfrie og flimmerfrie lys, det fuldspektrede lys, hvor alle farver er til stede i nogenlunde de samme mængder; kort sagt: DET GODE LYS – er, at alle skal have mulighed for at skabe solskinslys, hvor de bor og arbejder. Hans filosofi – og dermed selvfølgelig også vores i DANISH LIGHTING – er, at alle skal have ret til at opleve solskin i livet – også på en gråvejrsdag.