Søg
Close this search box.

REFERENCEHISTORIE

KOMPASSET – dansk daginstitution

For nogle år siden fik daginstitutionen KOMPASSET installeret ny belysning fra DANISH LIGHTING. Fra dag til dag faldt støjniveauet, og både børn og voksne har nu en mindre stresset hverdag

Når KOMPASSETs 52 børn hver morgen ankommer til institutionen i vintermørke, venter der en behagelig oplevelse: For institutionen er ikke længere overbelyst med kedelige, ensartede lysstofrør. I stedet træder børnene ind i en varm og kontrastfyldt kvalitetsbelysning, der indbyder til leg og fordybelse.

”Vi oplever, at børnene har lettere ved at koncentrere sig i det nye lys. De kan bedre fordybe sig i stillelege og ’flagrer’ ikke så meget rundt længere. Det har givet os en betydeligt roligere institution og frigjort ressourcer, der øger kvaliteten af vores pædagogiske arbejde”, siger Martin Hansen, leder af KOMPASSET. 

Bedre rumudnyttelse

I stedet for at tildele hvert rum i institutionen én hovedfunktion har Martin og hans kolleger stillet sig selv spørgsmålet: ’Hvad vil vi gerne have hvert rum til at kunne?’ Derefter har de i samarbejde med DANISH LIGHTING brugt det nye lys til at understøtte de pædagogiske beslutninger – f.eks. ved at belyse områder, hvor børnene ellers ikke opholdt sig – og strategien virker.

”Vi kan se, at børnene nu vælger at lege på oplyste steder, der tidligere blev valgt fra. Før var der altid pres på gymnastiksalen, hvor alle gerne vil opholde sig hele tiden. Men nu hvor der er flere valgmuligheder end før, spreder børnene sig mere jævnt i smågrupper. Det er godt for både lege og støjniveau”, siger Martin Hansen.

Vil helt af med det gamle lys

Kun i garderoben har KOMPASSET stadig sin gamle belysning. Det vil Marin Hansen gerne lave om på hurtigst muligt. For garderoben spiller en vigtig rolle for skiftet fra hjem til institution, så her kan en bedre belysning også bane vej for en god start på dagen.

”Hvis man står i vores store opholdsrum og kigger ud i garderoben, kan man se, hvordan det grønlige og helt ensartede lys ligger som en kedelig dyne over rummet. Så der står nyt meget højt på ønskelisten”, siger Martin Hansen.

Kontakt hos DANISH LIGHTING